teisipäev, 29. aprill 2008

Kahe nädalased bernikad

Oleme endiselt ainult emapiimatoidul. Vahepealne lisatoidu kõhklus lahenes. Meie Bertul oli sööma meelitamiseks kasutatud konservist kõht lahti ja sellest ka vahesem söömine ja kehvem piim.
Kui neid kõhkluste päeva järgsel hommikul kaalusin oli kõik jälle kombes. Täna hommikused kaalud siis 1160-1320g.
Jälle kord said kõik 48 käppa küünetange tunda.
Kõigil kutsikatel on silmad lahti läinud ja vaatavad maailma oma esialgu veidi uduste pilkudega. Nüüd siis hakkavad vaikselt ka kõrvad avanema...
Silmade avamisega on tulnud ka eneste jalgadele ajamine ja esimeste sammude seadmine. Esialgu on ikka kõvasti ukerdamist ja ümberkukkumist. Just pisematel tüdrukutel tuleb kõndimine paremini välja. Meie kõige väiksem Potteri plika seisis oma 4 jala peal ja väga ettevaatlikult käpakesi ükshaaval tõstes liikus kasti teise otsa välja.
Pissimiseks-kakamiseks on ka oma asend tekkinud. Kohe on näha, kes sellega parasjagu ametis. Magada meeldib neile endiselt üksteise otsas hunnikus. Ja kui vahepeal kellelgi äda pealt tuleb ronib ta ilusti teiste vahelt välja ning ajab oma asja eemal ära (u. 20cm kaugusel) ning tuleb teiste juurde tagasi. Super tublid! Muidugi, kui peale pikemat põõnamist emme kasti tuleb, läheb ärevus ja sagimine nii suureks, et puhtuse pidamine on küll viimane asi...
Täna käisime pisikestega 1. korda õues. Esialgu olime u. 10 minutit aga vähemalt algust sai tehtud. Õue kast pole veel valmis seetõttu jäävad pikemad muruga tutvumised nädala teise poolde.

1 kommentaar:

kummel ütles ...

Kaks toredat rõngast - jäljendamine algab juba varasest lapsepõlvest. See võiks lausa postkaart olla!